Japanese Grill (yakiniku)- o fea ituaiga aano o manufasi e sili?E uiga i povi

O aano o manufasi masalo o le auala pito sili lea ona faigofie ma sili ona faatosina e saunia ai aano o manufasi.O le matamata i aano o manu fe'ai i luga o malala vevela e matua'i fa'afefeteina.

Ae o le a le eseesega e faia i le va o tipi eseese o aano o manufasi i luga o le lisi?O le fea e sili ona tofo?

1. Sirloin, lau tau'au, ロース

O le vaega o le tenderloin e ufiufi ai se vaega lautele, o se faaupuga masani mo aano o manufasi mai le itu o le ulu i le ogatotonu o le puimanava ma tua, o vaega taʻutaʻua ma sili ona lelei.E masani ona vaevaeina i le sulugatiti tau'au, sulugatiti tua i le ogatotonu o le tua (ribeye), ma sulugatiti i tafatafa o le sulugatiti (sirloin).

O le Tenderloin e faʻaalia i le mafiafia ma le vaivai, o le meaʻai e maʻaleʻale ma mauoa, o le pito i luga e foliga mai o le ai ai le tele o gaʻo aisa, e sili ona lelei le vaʻaia.A mae'a le tunu, ua tumu le manogi, tasi le u i lalo, aano o manu ma manogi ga'o vaivai e salalau i le pito o le laulaufaiva.E lelei uma le tao tao masima ma sosi.

2. Ribeye, リブロース

O se ituaiga o pisupo, ae o se tasi o ituaiga sili ona maualuga o le pisupo, o lea ia e vaʻavaʻai i ai.O le ivi mata e masani lava o le vaega i le va o le tauau ma le sirloin, o le totonugalemu o le tenderloin.

O le ivi-mata o le vaega sili lea ona ga'o o le povi, o lona uiga e ma'ale'ale le fua, e mata'ina le iila, ma ua manino le tufaina o ga'o e pei o le kiona i le lagi.O le gutu e silika ma lamolemole i le gutu, ma se tofo suamalie matagofie e tuua ai laugutu ma nifo manogi.O le vaega e sili ona faigata ona su'e masei.

Ona o itu uma e le atoatoa, o lea o le tuufaatasiga e matua fesuisuiai, e fautuaina e le tagata lava ia le sausauina o le sua o le tipolo e 'ai, o le tofo oona o le tipolo e maua ai le tofo sili ona mauoa i se tulaga maualuga, i se matagofie.

3. Sirloin, サーロイン

O se ituaiga fo'i 'a'ai mu'amu'a, o se tipi fa'apitoa o aano o manufasi e fa'atasi ma le ribeye.I le tulaga o le aano o manufasi, o le sirloin e sili ona lelei aano o manufasi nai lo tenderloin uma.

O le aano o manufasi e vaivai ma vaivai, o loʻo i ai le tele o gaʻo, ma o le manogi o le gaʻo o le a tuʻufaʻatasia ma le suamalie o le aano o manu pe a uma ona tunu, lea e matuaʻi mauoa ma suamalie.

O le fautuaga a le manu mo le sirloin o le kukaina lea i le masima, lea e faʻafefe ai le gaʻo ma faʻalelei, ma suamalie le kale.

4. Filiki, ヒレ

Tenderloin ma ribeye ma sirloin.E iloga i mea'ai mata, vaivai ma vaivai e aunoa ma se manogi.

Ona o lona agavaivai e le mafaatusalia, o le fillet e sili ona lelei o povi.Va'ai i se fasi pisupo filet i totonu o le apa tao, le leo o se fasi i le gutu, e pei o se marshmallow malu ma suamalie suamalie, e tatau ona avea ma rosa mumu i loto o tagata uma.

O le mea lea, ou te fautuaina foi le tautuaina o le tipolo poʻo le masima e faʻaleleia ai le tino ma le tofo o aano o manu.

5. Pipi povi, puaa manava, カルビ

カルビ o se faaupuga lautele e mafai ona aofia ai le manava ivi ivi ivi, o le manava mafiafia o le manava ma le vaega i totonu o le manava i lalo o le gaogao o le vae mulimuli.

E taugofie le manava puaa, ae o loʻo lelei pea le tofo, ma e faʻaaloalogia e faleaiga papakiu eseese ma faleoloa Iapani.E oo lava i le tau masani e mafai ona fiafia i se paleni manaia o le tofo.

O le manava o le povi brisket puaa manava, pa'ū aisa tutusa tufatufaina, e tusa lava pe tele le ga'o, ae e le lagona lava ga'o tele.A e 'ai le papakiu, afai e te le sau i se ipu povi lelei, e i ai lava se mea e misi.Pe a 'ai aano o manufasi, e mafai ona e lagona le elasticity saʻo ma mauoa gravy, manogi manogi.

O saimini povi e sili ona fautuaina e 'ai ma sosi, pe o le sosi po'o le soya suamalie e sili ona lelei.

6. Aano o manufasi tafatolu, tafatolu バラ (Super カルビ)

O le ituaiga sili ona maualuga o le fasi povi po'o le manava puaa, e masani lava mai le ivi muamua e o'o i le lona ono.Ona o foliga tafatolu o ona vaega, ua faapea ai o aano o manufasi tafatolu.

Faatasi ai ma le mafiafia o le aisa gaʻo e pei o le lanu faavae, faʻaalia le lanu mumu, o le gravy e matuaʻi mauoa, o le vaega e sili ona fiafia i ai le tupu manu yo.

O le tafatolu laititi marinated o se mea e sili ona fiafia i ai le tupu manu, ma faʻatasi ma le sosi suamalie, o se lagona faalelagi moni lava.

7. Tau'au totonu, ミスジ

O se vaega lea o le vae pito i luma o le povi, e seasea lava, o le povi e masani lava e na o le 5 kilokalama, ma o le kiona ma le kiona e tufatufa tutusa, e na o le 1 kilokalama.O le mea lea, e na'o ni nai fale'aiga papakiu maualuga e ofoina atu lenei vaega.

Ona o le kiona ma le kiona afifi le aano o vae fufusi, matua mauoa i le manogi manogi, ae ofoofogia foi lamu.O le laulaufaiva atoa o le a faagaeetia i le tofo lamolemole ma le pala, e tatau ona e taumafai pe a e maua le avanoa.

8. Aano o a'a, イチボ

E iai fo'i aano o manu, aano aano, mai le sulugatiti e o'o i le papa, vae tua o le aano.

Pe a faatusatusa i le tenderloin po o le steak po o le manava puaa, o le aano o le siʻusiʻu e maualalo i le gaʻo ma sili atu le lamu, ae e le o lona uiga o le maualuga o le kiona o le a itiiti, ae ona o le sootaga i le va o papa, o lea e sili atu pe itiiti se tofo, o le e ese foi le tikeri o le fiafia.

O aano o le si'usi'u fa'afefete a miso e mafai ona fa'aosofia atili ai lona tofo e ala i le tofo umami a le miso, a'o aveese nisi o pisia, o lea e fautuaina ai le vaega lea mo le tofo miso.

9. vae i tua, マルシンステーキ

O totonu o le pito i lalo o le ivi.

O le pito sili ona taua o lona uiga lelei o aano o manufasi e sili atu ona saʻo ma manifinifi, ma o se tasi lea o vaega e itiiti le gaʻo i totonu o le povi.O lona tofo tao e mafiafia ma suamalie, e mafai ona lagona e tagata le malosi o aano o manufasi paʻu.E tusa lava pe leai se gaʻo e faʻaopoopoina, o le tamaoaiga o aano o manufasi paʻu lava ia e aoga pea le tofo, ma ou te talitonu o le a e fiafia i ai.

10. Aano o vae, モモニコ

O aano o vae ona o le tele o gaioiga, o le mea lea e faigata ai le aano o manu, o le gaʻo o loʻo i ai e matua itiiti lava, o le mea e sili atu le mafiafia, ae o le leai o se meaʻai e le tuai, e pei ona tatau i paaga laiti ona fiafia i lenei vaega.

11. Totonu i totonu, ホルモン vaega

O lenei vaega e sili ona fiafia i ai aano o manufasi ma tagata 'ai mamafa

12. Aano o manu, ハラミ

O se faaupuga lautele mo se faiga o ivi 'aso'aso e lata ane i le diaphragm ivi 'aso'aso.

O aano o le diaphragm maualuga, o le aano o manufasi e mausali ma mafiafia, ae o le pito i luga e mauoa i le gaʻo, ma o loʻo i ai le kiona sili ona lelei ma le kiona i luga o le aano o manu.

O aano o le diaphragm vela, o le tofo e pei lava o ivi ivi povi, ae sili atu le tamaoaiga o le kulimi, ma e maualalo le gaʻo, o lea e lauiloa ai i ituaiga uma o taumafataga.

13. Laulau povi, タン

O le laulaufaiva aano o povi e tusa ai ma vaega eseese o le a faʻaaogaina auala tipi eseʻese, e mafai ona vaevaeina masani i aano o aano o laulaufaiva, aano aano laulaufaiva ma aʻa aano laulaufaiva.

O le pito o le laulaufaiva e malu ma mautu, a o le ogatotonu o le laulaufaiva e malu ma mausi, ma o le vaega pito i luga o le laulaufaiva e mausali ma vaivai, ma e sili ona lamu, ma o le vaega sili ona maualuga o le laulaufaiva o povi.

Pe manifinifi pe a uma ona tipi, e tatau lava ona gauai atu i le vevela, ma e malulu ma faigata e ai pe a saʻo, ma e matua manaia lava pe a sausau i le tipolo ma fufui i le masima.

14. manava fulufulu, ミノ

O le manava muamua o le povi, ma o se ituaiga lauiloa i le gutu.

Afai e sa'o lelei le tao, o le al dente, ae e mafai lava ona e lagona le suamalie maaleale.

O le auala e sili ona fautuaina e 'ai ai o le 'ai e aunoa ma le lofuina o sosi po'o le masima.

15. Fanau tupe, ハチノス

O le manava lona lua o le povi, ma ona o lona foliga e pei o se ofagapi, ua taʻua foi o le meli.

O le manava tupe aʻo leʻi taoina e manaʻomia foʻi ona faʻapipiʻi mo se taimi umi, naʻo le auala lenei, ina ia mafai ai ona faʻaalia lona vaivai ma se tofo malosi, ae faʻapea foʻi ma lagona maʻaleʻale.

16. Pipi ufi, センマイ

O le louver o le manava lona tolu lea o le povi ma e manaʻomia foi ona muaʻi togafitia e aveese le paʻu uliuli aʻo leʻi 'aina.

A mae'a le tao, e tofo le louvers o povi ma'a'ai ma suamalie, e matua'i mausi, ma e fa'aaloalogia e le tele o tagata fiafia.

Talu ai e le tele se tofo a le povi povi, o se mea e filifili ai, e te iloa

17. Tootoo tele povi, シマチョウ, テッチャン

O tamaʻi paʻaga e fiafia i le tootoo tele e aunoa ma se faʻasesega e fiafia i lona tofo, o le tofo tele lelei uma e tumu i le elasticity, 'ai i le gutu, o le gravy e aumai e le gaʻo e mauoa, vaivai ma suamalie.

18. Tonu povi, マルチョウ

E matua malosi ma lamu, ae o tagata e le fiafia i ai e mafai ona matua ita aua latou te u.Ae ui i lea, o tagata e fiafia i le tootoo laiti latou te lagona o le tootoo laiti e sili atu musele nai lo le tootoo tele ma faigofie ona 'ai.

Ati o povi, レバー

E lauiloa o le Emeperoa o le viscera, ae foliga mai e tutusa lava le lauiloa i Saina.O le ate e mauoa i vitamini A1, B1, B2 ma le porotini, ma e mauoa i meaʻai.O le ate o le povi fou e vela i le taimi lava e tao ai, ma o le faitotoa e malu ma suamalie, e pei o se fusi malie o le a uuina oe, ma e le mafai e tagata ona taofi.Ae peitai, afai e le lelei ona taulimaina, o le a iai foi se tofo oona ma le tofo i'a.

20. Loto povi, ハツ

O alava e mauoa, malulu ma vaivai, ae o le tofo e mama e ui lava i le manava.


Taimi meli: Oke-10-2023

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo fa'amatalaga e uiga ia matou oloa po'o lisi o tau, fa'amolemole tu'u lau imeli ia i matou ma o le a matou feso'ota'i i totonu ole 24 itula.

Mulimuli ia i matou

i luga oa tatou ala o faasalalauga lautele
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • instagram-laina
  • Youtube-faatumu (2)