O le aganuu a Iapani Barbecue

E leʻi maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi na lauiloa ai le aganuu o aano o manufasi tunu i Iapani.Ina ua maeʻa le 1980s, na faʻatupuina le mea ua taʻua o le "smokeless roast", lea na avea ai faleoloa faʻatau aano o manufasi faʻapitoa mo alii faʻatau e sili atu ona fiafia i ai tamaitai faʻatau ma faasolosolo malie ona avea ma nofoaga faʻapitoa mo aiga masani.
O le papakiu Iapani e maua mai ona aʻa i meaʻai papakiu Korea, ae o Iapani na latou atiina ae se latou lava filosofia.O le papakiu masani a Iapani o le kukaina o malala, lea e tunu ai povi ma moa.YAKITORI, po o aano o manu tunu i skewers, e taatele foi i Iapani.
E ui lava o le gaosiga o aano o manufasi e masani lava ona faʻamaʻi faʻamaʻi muamua, ae e mama atu nai lo le faʻamaʻi Korea.O le fa'amoemoe ina ia tofo tagata i le suamalie fa'anatura o aano o manufasi fou, po'o le tu'u sa'o i luga o le ogaumu papakiu, pe a uma ona tao, e mafai ona fiafia i sosi fa'apitoa e fa'aleleia ai le tofo o mea'ai.E oo lava i nisi o aano o manufasi fou e sili ona lelei e manaʻomia ona faʻamasima i le masima, lea e taʻua o le "salt roast".
O le Yakitoku o se auala e tao sa'o ai aano o manu i luga o se fa'asologa.O mea aoga o le yakitoku e afua mai i aano o manufasi maualuga e pei o le port fillet ma le puaa streaky
, i viscera e pei o le fasi povi, laulaufaiva ma le ate, ma e oo lava i iʻa ma fualaau faisua.Talu ai ona o le faamamafa o le fou o aano o manufasi, o lea e le manaʻomia ai le tele o meaʻai faʻamaʻi muamua, ma talu ai nei lauiloa e taʻua o le "scallion roast", o lona uiga, masima ma scallion i luga o aano o manufasi fou i luga aʻe o le keke, faʻafefiloi le tofo scallion. fa'atasi ai ma le malala 'aina o aano o manu fou ma kaleve, tofo suamalie fa'anatura, e le fiu tagata e 'ai.
O le togafiti i le yakitori o le i ai o se afi vevela, ae e le mafai ona e susunuina sa'o le aano.Na'o le aano o le paekiu e mana'omia ona fuli fa'alua ma tao se'ia suia vave le lanu.O nisi aano o manufasi e tatau lava ona tao seia 2 i le 3 taimi vela.Ae o le mea lava lea e tasi e tatau ona fufui aano vela nei i le sosi ma 'ai a'o vevela.

 

 


Taimi meli: Tes-08-2021

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo fa'amatalaga e uiga ia matou oloa po'o lisi o tau, fa'amolemole tu'u lau imeli ia i matou ma o le a matou feso'ota'i i totonu ole 24 itula.

Mulimuli ia i matou

i luga oa tatou ala o faasalalauga lautele
  • sns01
  • sns02
  • sns03
  • instagram-laina
  • Youtube-faatumu (2)